Vem är Sockissen?

Är: 182cm lång, med storlek 42 i skor.
Har vägt 122kg som mest.

I Mars 2008 bestämmer jag mig för att gå ner i vikt.

I Juni 2010, har jag gått ner nästan 50kg.


I Juni 2013 har jag gått upp 20kg igen.

I Juni 2014 ska jag vara i form igen.

2008-12-01

Bisarr te-kväll med Polisen!

Ja nu ni! Nu ska ni få höra om en väldigt intressant, annorlunda och väldigt trevlig och sorglig kväll/natt.

Det börjar med: Pucko. En katt som ägs av två missbrukare i Stavsnäs gärde. Han har suttit inlåst i deras lägenhet sedan i Tisdags, och idag fick jag nog. Han hade rivit ut soporna i köket (syns in från gatan), och skitit på mattor, golv, bord och pissat överallt. Emma ringer polisen och påpekar att det kan ju vara brådskande om ägarna kanske ligger inne i lägenheten och behöver hjälp.
Polisen kommer ut. Två jättetrevliga tjejer, som kollar in och hör Puckos desperata jamande. Jag har redan innan erbjudit mig att ge honom mat bara de tar ut honom och kör honom till ett katthem, därför var jag på plats. Poliserna inser att de inte har rätt att bryta sig in i lägenheten med kofot utan måste vänta på låssmed, som skulle komma om en timme först.

En av poliserna erkände när vi träffade dem att honom precis ätit skum-tomtar i bilen och därför hade mjöl över hela kläderna. Hon skämtade nånting om att hon egentligen precis dragit en lina... hahaha... =)
Samma polis beklagade sig lite över ett behov av att gå på toaletten. Samtidigt som den andra erkände att hon var sugen på fika.

Tja, jag erbjöd dem att komma upp till min röriga lägenhet så kunde vi tillmötesgå behoven innan låssmeden var på plats. Inbjudan godtogs och innan man visste ordet av sitter två poliser i min soffa ihop med Fredis småsyskon Malin och Stefan. (de var med från början).

Jag skäms. Jag håller på och flytta. Det är jätterörigt. Och jag har knappt några muggar alls. Den enda jag hade ren för tillfället var en mugg med den oanständiga texten "Time for sex" på, och en bild av olika ställningar... PINSAMT!... jag ursäktar mig när jag serverar téet men hon skrattade bara när hon såg muggen.

Vi sitter och snackar en stund om polis-skolan, om min tid i lumpen, och att jag och en av polisserna gjort lumpen på samma ställe, och kände samma befäl. Det var kul! Hon fick mig också att bli väldigt sugen på polisyrket. Fan, jag har no redan blitt rekryterad... =)

Sen ringer Malins pojkvän Johan och är påväg upp, Malin går ner för att möta honom när jag säger åt henne att ta upp honom med. Hon säger att det kanske inte är nån bra idé då han precis vart på personalfest och kanske var onykter. Poliserna sa att det inte var något problem.

Johan kommer upp, och spelar as-packad och uttrycker. "Rrrschäkta, men ja e aaas-full".
Poliserna småfnissar och säger i kör: "Vi med!, vi bor här nu!" hahaha... kul tjejer.

Sen kom låssmeden, vi går alla ner till stackars Pucko. När dörren öppnas möts vi alla av en stank av kattpiss och vi hör desperata Pucko halv-skrika i lägenheten. En av poliserna tar upp honom i famnen efter de har letat igenom lägenheten efter eventuella lik. Hon kommer ut med honom och gosar och han spinner och jättenöjd såmeddans jag lassar på mat på en papp-tallrik. En hel burk slafsar han i sig utsvulten som han var. En sekund senare blir han jättetrött och börjar gosa lite sömnigt med mig och en av poliserna och kurrar jättehögt!

Så just i skrivande stund sitter Pucko i knät på en snäll polis påväg till övernattning på stationen och sen vidare till katthem.
Anledningen till varför jag känner så mycket för katten är att sedan han var kattunge har min svärmor och hennes familj tagit hand om honom när han blivit utelåst av sin familj eller inte fått mat på en vecka. Så han har praktiskt taget varit deras katt, fast de inte fått ta över honom för ägarna. Och Pucko har alltid varit min favorit för att han e så mysig och go. Och så busig!

Så mitt mission nu är att övertala Fredi att vi ska ta hem honom på prov till nya lägenheten, kasterera honom och om det inte funkar ge honom till Sussie som tar hem honom till sitt stall där han har möjlighet att vara stallkatt och bli fet på råttor.
Men jag vill ha honom! =(

Jag har gjort en mycket god gärning ikväll känner jag, och jag har också träffat mycket trevliga poliser. Men det var nog en utav de konstigaste kvällarna i mitt liv tror jag. Och pinsamt med muggen... =)

Men mitt Karma-konto har fått extra poäng tror jag visst! =) kanske ska köpa en trisslott imorn och testa lyckan? Men förkyld har ja blivit på kuppen också. Kanske är frisk i morgon om det här med karma stämmer? hoppas hoppas hoppas.

Pucko kommer iaf aldrig mer bli vanvårdad av ett par jävla knarkare utan empati. Vad som än händer nu så kommer han få ett mycket lyckligare liv än vad han haft. Söta Pucko... =) Love.
Här är den pinsamma muggen som Polis-fröken fick dricka te ur. Bissarr kväll, mycket bisarr.

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blev när jag läste det här, jag hatar folk som beter sig illa mot djur. Du gjorde verkligen en hjälteinstats! /Linnéa

    SvaraRadera
  2. Hej. Jo jag vet, tiden läker alla sår, står det ju skrivet. Ja leenden fick han, massor. Men som sagt, även en massa tårar.. Har varit vid gravplatsen, och han kommer verkligen få en plats i solen. Allt va så fint.
    Du ska veta att jag hejar på dig tjejen, har själv lite 'volanger' som jag behöver bli av med, men som orken inte räcker till för just nu. Men det kommer, och tills dess så hejar jag fram dig till seger! =)
    Ha det underbart i höst/vinter mörkret.
    Kram /Cissi

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar! Jag försöker svara på allihop, och kikar självklart in på er blogg och skriver ner något hos dig med!